گراف جهانی جایگزین www
وب ۳ نیز یکی دیگر از اصطلاحاتی بود که در کنار مفهوم وب معنایی مطرح شد و به تدریج مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش فارس، تیم برنرز لی وب معنایی را یکی از مولفه های وب ۳ می داند و در مورد آن می گوید: مردم دائماً از من می پرسند که منظور از وب ۳ چیست. من فکر می کنم که در وب ۳ ما با مجموعه ای از اطلاعات عظیم در یک فضای لایتناهی سروکار خواهیم داشت. در زمانی که وب ۳ محقق شود، منابع دریافت اطلاعات ما بی شمار خواهند بود.
البته به تدریج استفاده از وب ۳ رنگ باخت و بیشتر از عبارت وب معنایی استفاده شد که این روند تا به امروز نیز ادامه دارد.
یکی از دلایلی که موجب استفاده گسترده از اصطلاح وب معنایی و تاکید بر ضرورت گسترش آن شد، محدودیت های پروتکل HTML به شکل و شیوه فعلی است. در یک تقسیم بندی کلی بسیاری از فایل های قابل ذخیره بر روی رایانه ها را می توان به دو دسته اسناد و دیتا تقسیم بندی کرد. اسناد مانند پیام های الکترونیک، گزارش ها و بروشورها توسط انسان ها قابل خواندن هستند.
در مقابل دیتا مانند تقویم ها، addressbook ها، playlist ها و spreadsheet ها با استفاده از برنامه های کاربردی قابل دسترس و مشاهده بوده و مشاهده، جستجو و ترکیب کردن آنها به شیوه های گوناگون امکان پذیر است.
در حال حاضر وب به طور عمده مبتنی بر اسنادی است که به زبان Hypertext Markup Language یا (HTML) نوشته می شوند. این زبان قراردادی برای کدنویسی یک متن که در درون آن عکس ها و فرم های تعاملی گنجانده شده به کار گرفته می شود. در این زبان از برچسب های متادیتا هم استفاده می شود که روشی برای طبقه بندی محتوای صفحات وب را در اختیار رایانه ها قرار می دهند.
برای مشاده صفحات HTML معمولا از ابزار رابطی مانند یک مرورگر اینترنتی یا دیگر کارگزارهای رابط استفاده می شود. با کاربرد HTML هر کس می تواند صفحاتی را به وجود آورده ودر دسترس قرار دهد که در آنها اطلاعات مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال می توان از این طریق برخی اقلام را برای فروش ارائه کرد. اما اطلاعات قابل ارائه از این طریق محدود به همان متون بوده و امکانات عینی تر و متنوع تری که یک کاربر در زمان خرید از یک فروشگاه در اختیار دارد با استفاده از HTML قابل دسترس نیست.
در HTML معنایی نه تنها امکانات قدیمی و سنتی در دسترس است، بلکه طرح و نقشه و جزییات هر بخش به طور کامل و جزییات کامل در دسترس است.
در دنیای وب معنایی نه تنها از HTML استفاده می شود، بلکه دهها زبان تخصصی جدید نیز به وجود می اید که هر یک برای نوع خاصی از دیتا طراحی شده اند. از جمله این زبان ها می توان به Resource Description Framework (RDF)، Web Ontology Language (OWL)، Extensible Markup Language یا (XML) اشاره کرد. در عصر وب معنایی HTML اسناد را توصیف می کند و بین آنها ارتباط برقرار می کند.
در مقابل RDF، OWL، XML برای توصیف مردم، نشست ها و ملاقات ها به کار گرفته می شود. تیم برنرز لی مخترع وب شبکه حاصل از به کارگیری این زبان ها را یک گراف جهانی عظیم می نامد. وی این اصطلاح را در برابر تور گسترده جهانی یا وب به کار می برد.
باید توجه داشت که این فناوری ها با یکدیگر ترکیب می شوند تا بتوانند جایگزین اسناد موجود در وب فعلی شده و جزئیات مورد نیاز را به طور مفصل و با دقت بالا تشریح کنند. بنابراین انواع محتوا یا یا وضعیت توصیفی دارند و در دیتابیس های قابل دسترس از طریق وب ذخیره می شوند یا شکل markup هایی را به خود می گیرند که در درون اسناد قرار گرفته اند. در این زمینه از زبان هایی مانند XHTML ، XML استفاده خواهد شد.
این زبانها به گونهای طراحی شده اند که انتقال و افزودن خودکار اطلاعات به آنها به سادگی ممکن بوده و به عنوان مثال خود سیستم می تواند ضمن پردازش اطلاعات موجود اطلاعات مشابه و جدیدی را شناسایی و به اطلاعات قبلی بیفزاید تا کاربر همیشه به جدیدترین اطلاعات دسترسی داشته باشد. به عنوان مثال در دنیای وب معنایی وقتی رویدادی رخ می دهد اطلاعات جدید مربوط به آن رویداد اعم از متن و فیلم وعکس به طور خودکار به خبر قبلی افزوده می شود.
برای دانلود از لینک زیر استفاده کنید:
up.toca.ir/images/eav911fuon6uh563g9gn.docx
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 60
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12